Kırım Kongo Kanamalı Ateşi isminden de belli olduğu gibi ilk kez 1944 yılında Kırım'da gözlenmiş. Daha sonra da 1956 yılında Kongo'da rastlanmış. Araştırmalar sonucunda anlaşılmış ki Kırım ve Kongo'daki hastalık aynı hastalık ve bu hastalarda kanamalar ve ateş olduğu için de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ismi verilmiş.
Bu hastalık sistemik bir hastalık. Virüs vücudunuzun cildinden kana geçerek vücudunuzda bir konaklama, bir kuluçka süresi geçiriyor ve bu kuluçka süresinden sonra vücudumuzda ateş, bulantı, kusma, ishal, halsizlik, yorgunluk hattâ vücudumuzun çeşitli cilt, ağız içerisindeki mukoza dediğimiz bölgelerinde, iç organlarda çok yaygın ölüme sebep olabilecek kanamalara yol açabiliyor.
Hastalık geçmiş yıllara göre daha fazla görülüyor
Bu hastalık sistemik bir hastalık ve tehlikeli bir hastalık. Literatüre bakıldığında ülkemizde de eskiden bu kadar çok fazla miktarda olay ve ölümcül sonuçlar meydana gelmiyor gibi görünüyor. Son yıllarda ise hem dünyada hem ülkemizde gerçekten Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı artmış gibi görülüyor.
Aslında bu kenelerle ilgili bir hadise değil. Yani kenelerin genetik yapısında bir değişiklik yok, rotasyona uğramamış durumdalar ama kenelerin sayısı artmış gibi görülüyor. Belki bu da dünyadaki bu ekolojinin bozulması, ısınan bir küresel ortamın meydana gelmesi, birtakım canlıların yok olması.
Virüsün artma sebebi dünyadaki ekolojik dengenin bozulması
Her canlı diğer canlıların yeryüzündeki dengesini sağlıyor. Bu ekolojik denge bozulduğundan dolayı kene sayısı artmış gibi görülüyor. Ama esas olarak kenelerin ve dolayısıyla virüsün özellikle kedi, köpek, kuşlar, birtakım tavşan, diğer tüm sığır gibi hayvanlar tarafından taşınması artmış gibi görülüyor. Yani virüs sayısı arttığı için hastalık da daha fazla görülüyor.
Sağlık Kanalı
Hepsini gösterÖksürük için evde neler yaparsak iyi gelir?
Yetişkinlerde ateş nasıl düşürülür?
Topuk dikeni nasıl tedavi edilir?
Boyun fıtığının belirtileri nelerdir?
Baş dönmesinin nedenleri neler olabilir?
Boyun fıtığı neden olur?
Bel fıtığının belirtileri nelerdir?
Kene nasıl çıkarılır?
Yorumlar